Tulpankungen

Tjäna pengar till laget med Tulpankungen.

Vilka är Tulpankungen?

Det hela började som av en slump då grundaren Mårten Karlberg jobbade på en blomstergrossist och en skola i närheten villa tjäna lite extra pengar till en planerad skolresa. Mårten hjälpte dem då med att komma igång med att sälja tulpaner. Den första tulpanbuketten såldes och resten är som man brukar säga, historia. Med en ständig utveckling och hårt arbete har konceptet i dag utvecklats och idag väljer flera tusen lag, klasser och föreningar att vända sig till Tulpankungen varje år.

Hur går det till?

Denna marknad kan tyckas lite komplex eftersom det är färskvaror vi har att göra med. Man kan därför skräddarsy sin försäljning utifrån var och när man har tänkt sälja. Med det menas att ni kan antingen ta upp beställningar för att leverera några veckor senare, eller så gör ni en beställning utefter så många ni tror att ni kommer sälja, för att sen sälja så mycket ni kan ”med varan i hand”. Det sistnämnda är ett mycket omtyckt koncept och man har därför tagit fram ”säljdirekt” för att hantera denna typ av försäljning. Precis som de flesta andra aktörer på marknaden beställer man ett startpaket med information och kataloger för att kunna påbörja sin försäljning till nära och kära, företag och grannar.

Så här lätt går det till när ni vill tjäna pengar med Tulpankungen:

  1. Bestäm er – Lokalisera vart och när ni vill sälja. Direktförsäljning eller beställning? Utse en kontaktperson som har övergripande ansvar.
  2. Beställ ett startpaket – Ge er ut och sälj och ta upp beställningar.
  3. Sammanställ – Kontaktpersonen sammanställer beställningen och den skickas i väg. När leverans och betalningar har skett är det bara att betala fakturan och räkna ihop er vinst.

Hur mycket tjänar ni?

  • Ni tjänar 30% av försäljningssumman så fort ni sålt för över 10 000 kronor.
  • Ni tjänar 20% vid försäljning under 10 000 kronor.
  • Bonus: Sälj för 30 000 och få 1000 kronor i bonus. (60 000 kr = 2000 kr i bonus o.s.v.)
  • Personlig bonus: Sälj själv för 3000 kronor och få en biobiljett.

2.8 i snittbetyg av 5 röster